Sydänliiton pääsihteeri Tuija Brax kävi puhumassa sydänterveydestä Kivitipussa

Etelä-Pohjanmaan Sydänpiirin perinteinen kesäjuhla järjestettiin Lappajärvellä sunnuntaina 2. elokuuta. Yhteensä 350 jäsentä Etelä-Pohjanmaan piirin 17 sydänyhdistyksestä kokoontui ensin Kivitippuun kuuntelemaan puheohjelmaa ja päivän päätteeksi Halkosaaren kesäteatteriin katsomaan Mies kun tulee tiettyyn ikään –näytöstä.

Tilaisuudessa puhui Sydänliiton pääsihteerinä maaliskuun puolivälistä asti toiminut poliitikko Tuija Brax. Brax totesi juhlapuheessaan, että Sydänliitto on 60-vuotisella toiminnallaan Suomessa on saanut aikaan merkittäviä tuloksia kuolleisuuden vähentämisen ja elinajanodotteen suhteen mutta että aktiiviselle sydäntyölle on käyttöä jatkossakin.
–Vaikka ikäihmisten kasvava osuus on ongelma kansantaloudellisesti, kansanterveyden näkökulmasta se kertoo edistyksestä.

Brax korosti, että jos sydän- ja muiden tautien ennaltaehkäisyyn panostettaisiin valtion tasolla enemmän, terveydenhuollon alati kasvavat kustannukset nousisivat vuodessa puoli miljardia euroa hitaammin.
–Nämä säästöt tulisivat kroonisten sairauksien ilmaantumisen pienentymisestä, vähentyneistä sairaspoissaoloista ja työurien pidentymisestä.

Brax korosti myös kehosta ja mielestä huolehtimisen hyvää tekevää vaikutusta.
–Lähes kaikki, mikä on kivaa, on hyvää myös sydämelle. Metsäretket laskevat verenpainetta, samoin kulttuuri, ystävien tapaaminen, nukkuminen ja reippailu.

Tuija Braxin puheet voi lukea tarkemmin keskiviikon paperilehdestä.

Jaa juttu: