Alajärvi

  1. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin viikonlopun aikana yksi uusi koronavirustartunta. Tartunta liittyy aikaisempaan tartuntaketjuun ja sairastunut henkilö oli jo karanteenissa.

  2. Ala, jossa saa tehdä monipuolista fyysistä työtä ulkoilmassa oli muuramelaisen Aada Blomin toiveissa. Hän opiskelee nyt Jamin Kurejoen yksikössä maatalousyrittäjän tutkintoa. Aadan kaltaisille nuorille ja vanhemmillekin henkilöille olisi nyt töitä: Jamilta työllistytään maatalousalalle hyvin. Myös työnjohdollisiin tehtäviin olisi paikkoja auki.

  3. JÄRVI-POHJANMAAN perusturvan alueella on todettu perjantaihin 23. lokakuuta mennessä yhteensä 22 positiivista koronavirustartuntaa. Aiemmin todetut tartunnat liittyivät Ylläksen ruskaretkiin ja Seinäjoen tartuntoihin sekä niistä johtuneisiin jatkotartuntaketjuihin. Myös viimeisin tartunta…

  4. Sairaanhoitopiiri, yhteistyöryhmä Nyrkki sekä avi ovat linjanneet maakunnan koronatilannetta.

  5. Järvi-Pohjanmaan perusturvan alueella on todettu 23.10.2020 mennessä yhteensä 22 positiivista Covid -19 -tartuntaa, tiedottaa pandemiajohtoryhmä.

  6. JÄRVISEUDUN nuorille tarjotaan marraskuussa mahdollisuus kokeilla maksutta erityyppisiä kansainvälisiä tansseja, kuten korealaista K-poppia ja flashmobeja, sekä sirkustaidetta. Keski-Uudenmaan tanssiopisto Keto järjestää tanssi- ja sirkustaidekursseja Alajärvellä, Lappajärvellä,…

  7. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri tiedotti kahdesta uudesta koronatartunnasta.

  8. Alajärven kaupunginhallitus käsitteli pitkäksi venyneessä kokouksessaan massiivista säästölistaa, jolla haetaan miljoonien eurojen säästöjä lisääntyvien käyttötalousmenojen vastapainoksi. Myös veroesitykset valtuustolle saatiin kirjatuksi.

  9. TIISTAIHIN mennessä Järvi-Pohjanmaan perusturvan alueella oli todettu yhteensä 21 positiivista Covid -19 -tartuntaa. Maanantaina todettiin kaksi uutta tartuntaa. Ennen sitä ehti kulua kokonainen viikko ilman todettuja tartuntoja.

  10. Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistossa oli syyskuun lopussa 6 646 työtöntä työnhakijaa, ely-keskus tiedottaa. Vuoden takaisesta vertailuajankohdasta määrä nousi 1 444 henkilöllä, eli 27,8 prosentilla.