Vedon Korisnaiset juhlivat kauden avausvoittoa. ( Kuva: Joni-Petteri Hiirikoski)
Julkaistu:
Kategoria:
Aihe:

Veto-Alku 90–70

Vimpelin Vedon korisliiganaiset nappasivat kauden avausvoiton kaatamalla lauantain kotiottelussa Forssan Alun kovan taistelun jälkeen. Vedon voittonumerot Vimpelin liikuntahallilla pelatussa ottelussa olivat 90–70 (24–23,16–12,19–23,31–12).

Ottelun alku eteni tasaisissa merkeissä. Forssa upotti kolmoset kovalla prosentilla sisään eikä Veto päässyt karkumatkalle. Puoliajalla kotijoukkue johti 40–35. Kolmen jakson jälkeen Veto johti pistellä, 67–66. Veto ratkaisi voiton viimeisellä jaksolla, jonka sinivalkoiset voittivat 19 pisteen erolla (31–12). Vedolta löytyi ratkaisijoita laajalla rintamalla ja joukkueen parhaana palkittiin Audrey Warren 17 pistettä. Alexus Harrisonilla oli virhevaikeuksia, mutta hän saalisti lähes triplatuplan 8/11/10. Takamies Anni Kujala upotti 15 ja sentteri Cayro-Lyza Toomingas 17 pistettä. Riikka Kujalan (14 pistettä) kolmoset osuivat tärkeään paikkaan neljännellä jaksolla. Forssan paras oli 18 pistettä heittänyt Nenna Lindström.

Vedon päävalmentaja Jarkko Mäki oli tyytyväinen Vedon voittoon ja peli-ilmeeseen.

-Tänään pelasimme kauden parhaan hyökkäyspelimme ja teimme asioita sovitusti, Viimeiset 8 minuuttia oli hienoa peliä ja saimme tärkeän voiton, Mäki iloitsi. Veto voitti levypallot 43–30, erityisesti 15 hyökkäyslevypalloa antoi Vedolle lisää heittoyrityksiä. Vimpelin heittopeli oli selkeästi parempaa kuin keskiviikon tappiollisessa EBT-ottelussa.

Vedon seuraava kotiottelu on lauantaina 26.10 klo 16, jolloin Tampereen Pyrintö saapuu Vedon vieraaksi.

Veto: Harrison 8/11/10 s, Jaatinen 0/2, Isoranta 9/4, Rytkönen 7/1, R.Kujala 14/2, Kert 3/0, A.Kujala 15/4, Toomingas 17/4, Warren 17/11