Geopark-kansanjuhla siirtyy

Kraatterijärvi Geopark on Suomen viides UNESCO Global Geopark. Kuvassa Euroopan suurin törmäyskraatteri, Lappajärvi.   Kuva: Miika Lahnalampi
Kraatterijärvi Geopark on Suomen viides UNESCO Global Geopark. Kuvassa Euroopan suurin törmäyskraatteri, Lappajärvi.   Kuva: Miika Lahnalampi.

LOKAKUULLE alun perin suunniteltu kansanjuhla UNESCOn Geopark-statuksen saamisen kohdosta siirtyy ensi vuodelle. –Tapahtuma siirtyy touko-kesäkuun vaihteeseen Euroopan Geopark verkoston (EGN) Geopark-viikolle, jonka aikana geoparkkeja sekä niiden tekemistä tehdään tutuksi. Tarkkaa päivämäärää ei ole vielä lyöty lukkoon, vahvistaa Maria Ahvenniemi JPYP:stä. Syynä siirrolle oli aikapula. Tapahtuman suunnittelu aloitetaan vielä tämän vuoden aikana.

Rantakaislalle kiitosta

ALAJÄRVEN LEHTIMÄEN Rannankylällä Etelä-Pohjanmaalla sijaitseva Esperi hoivakoti Rantakaisla ylsi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n asukaskyselyssä maan kymmenen parhaan ympärivuorokautista hoivaa tarjoavan yksikön joukkoon. THL julkaisee joka toinen vuosi kyselyn, jossa vanhuspalvelujen asiakkaat arvioivat asteikolla 0–10, kuinka mielellään he suosittelisivat palvelua läheisilleen. Palvelua yksikössä tuottaa Suneva Oy. 16 vuotta sitten entiseen kouluun perustettu yksikkö on panostanut viriketoimintaan ja ruoka valmistetaan omassa keittiössä. Henkilökuntaa on 18 vakituista – työntekijöitä on löytynyt toistaiseksi hyvin.

Sarjakärki runnoi JPK:ta

NÄRPIÖN KRAFT oli vahva Alajärvellä: JPK kaatui lukemin 6–12. Mika Ilomäki iski kaksi kotijoukkueen osumista. Kraft johtaa nyt sarjaa, JPK on sarjan hännillä myös pienimmällä ottelumäärällä. Pelit jatkuvat perjantaina OmaSP areenassa, kun vastustajaksi saapuu APV. Ottelu käynnistyy kello 19.

Latvalalle vapaapainin pronssia

ALAJÄRVELÄINEN, Nurmon Jymyä edustava Markus Latvala otti pronssia vapaapainin SM-kisoissa Ylistarossa sarjassa 97 kiloa. Kreikkalais-roomalaista ja sumopainia harrastava Latvala meni vapaapainikisoihin kylmiltään, joten mitali oli yllätys – etenkin, kun hän joutui olosuhteiden vuoksi ilmoittautumaan 97-kiloisiin, vaikka kisaa normaalisti 86-kiloisissa.

Luitko jo nämä?

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti