Lappajärven kunnanhallitus kävelee maakuntaliiton asiantuntijoiden ja teknisen valiokunnan päätöksen yli? – Viikon 41 tärkeimpiä uutisotsikoita

Iso-Saapasnevan soveltumisesta tuulivoima-alueeksi ollaan erimielisiä.
Iso-Saapasnevan soveltumisesta tuulivoima-alueeksi ollaan erimielisiä.

Lappajärven kunta valittaa Etelä-Pohjanmaan Maakuntakaava 2050 -päätöksestä. Valituksesta on tehty viiden henkilön allekirjoittama oikaisuvaatimus. Siinä katsotaan, että Iso-Saapasnevan poistamiselle maakuntakaavasta tuulivoima-alueena on pätevät perustelut, joita tulisi kunnioittaa.

–Erikoisia ovat Lappajärven kunnan vaatimukset, jossa pyydetään poistamaan suunnittelumääräyksiä koko maakunnan ja maakuntakaavan osalta.Katsomme myös, että muut valituksen perustelut eivät ole valideja. Päin vastoin, ne aiheuttavat vakavaa mainehaittaa Lappajärven kunnalle, kunnan voimassa olevalle matkailustrategialle ja sen tavoitteille.

Lue juttu täältä. Urpo Purola käsittelee samaa aihetta viikon kolumnissa.

Maanantaina kokoontunut Evijärven kunnanhallitus antoi lausunnon Kruunupyyhyn suunnitteilla olevan Kvarnbackenin tuulivoima-alueen osayleiskaavaehdotuksesta. Kunnanhallitus toteaa pysyvänsä 21.11.2016 tehdyssä linjauksessaan, että tuulivoimaloita ei tulisi sijoittaa alle neljän kilometrin etäisyydelle vakituisesta tai loma-asutuksesta. Kunnanhallitus katsoo, että suojaetäisyys ei ole riittävä Kvarnbackenin kohdalla, joten hankkeelle tulee miettiä uutta sijaintia.

Lue juttu täältä.

Kauhavan kaupunginhallitus käsitteli tulevan vuoden talousarviota kaksipäiväiseksi venyneessä kokouksessaan. Vaikka verotulojen ennustetaan kasvavan, investointeja haluttiin rajata.

Järviseudun koulutuskuntayhtymä aloittaa muutosneuvottelut Järviseudun ammatti-instituutissa. Seurauksena voi olla lomautuksia, osa-aikaistamisia ja irtisanomisia.

Keski-Pohjanmaan Osuuspankki yhdistyy Vaasan Osuuspankin kanssa

Hiljattain uutisoitiin Järviseudun alueen Osuuspankkien kaavailevan fuusiota. Nyt samanlaisia uutisia tuli Vaasan ja Keski-Pohjanmaan Osuuspankeilta, mikä vaikuttaa osaltaan Evijärven osuuspankkitoimintaan.

Lue myös nämä

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti