Keski-Pohjanmaan ja Vaasan Osuuspankit suunnittelevat yhdistymistä

Keski-Pohjanmaan ja Vaasan Osuuspankit suunnittelevat fuusiota.
Keski-Pohjanmaan ja Vaasan Osuuspankit suunnittelevat fuusiota.
Julkaistu:
Kategoria:

Länsirannikolla on suunnitteilla kahden yhtä suuren ja tasavahvan kaksikielisen osuuspankin yhdistäminen. Keski-Pohjanmaan ja Vaasan osuuspankkien hallitukset ovat käynnistäneet selvitystyön mahdollisesta yhdistymisestä. Tavoitteena on luoda entistäkin vahvempi pankki tukemaan Länsirannikon elinvoimaisuutta.

Molemmat pankit ovat hyvässä taloudellisessa kunnossa. Yhdessä ne kuitenkin voisivat tarjota enemmän hyötyä asiakkaille, henkilökunnalle sekä toimialueen elinvoimalle.

-Näemme, että maailma muuttuu ja myös OP-ryhmä muuttuu. Kasvava sääntelypaine ja muut toimintaympäristön muutokset vauhdittavat kehitystä. Pankeillemme on tärkeää, että olemme aloitteellisia strategisten valintojen osalta. Haluamme toimia proaktiivisesti ja omista lähtökohdistamme käsin. Näemme, että kasvamme parhaiten yhdessä, toteavat OP Keski-Pohjanmaan hallituksen puheenjohtaja Marja-Liisa Kaakko sekä OP Vaasan hallituksen puheenjohtaja Olav Hermanson.

Tavoitteena on luoda uusi, vahva ja laajemmalla alueella toimiva alueellinen pankki, joka pystyisi tarjoamaan monipuolisemmin kaksikieliset palvelut.

-Molempien pankkien lähialueella tehdään nyt ja tulevaisuudessa merkittäviä investointeja. Isompi pankki pystyisi rahoittamaan merkittäviä hankkeita ja siten tukemaan sekä kasvattamaan alueellista elinvoimaa, toteavat OP Keski-Pohjanmaan toimitusjohtaja Jyrki Rantala ja OP Vaasan toimitusjohtaja Ulf Nylund.

Lähtökohtana on, että molempien pankkien nykyinen henkilökunta siirtyisi uuden pankin palvelukseen.

Pankkien edustajistot tekevät päätökset yhdistymisestä kokouksissaan ensi vuoden alkupuolella. Mikäli suunnitelma toteutuu, uusi pankki aloittaisi vuodenvaihteessa 2025-2026. Yhdistyminen ei aiheuttaisi muutoksia yksittäisen asiakkaan asiointiin tai käytettävissä oleviin palveluihin.

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä artikkelit

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti