Maailman kuutiolle tunnustusta Islannin EGG-kokouksessa

Maailman kuutio -hanketta esiteltiin Euroopan Geoparkien vuosikokouksessa. Kuva: Maria Ahvenniemi.
Maailman kuutio -hanketta esiteltiin Euroopan Geoparkien vuosikokouksessa. Kuva: Maria Ahvenniemi.

Viime viikolla Islannin Reykjanesin niemimaalla kokoontuivat kaikki Euroopan Geoparkit 17. vuosikokoukseensa, jossa esiteltiin keväällä UNESCO-statuksen saaneen Kraatterijärven Geoparkin lisäksi myös Maailman Kuutio -hanke. Maailman Kuutio, joka on vahvasti suunnitteluvaiheessa, ei ole pelkkä perinteinen museo tai näyttelytila; se on futuristinen matkailukohde ja avaa ovet immersiivisiin kokemuksiin, joissa todellisuus sulautuu lisättyyn todellisuuteen. Kuutiossa teknologia herättää menneisyyden eloon, se kutsuu meitä näkemään ja kokemaan maailman uudella tavalla.

–Kuutio tuo esiin Kraatterijärven UNESCO Geoparkin ainutlaatuisen meteoriitin törmäyksen luonteen keskeisessä näyttelyssään ja suunnittelee kansainvälisiä kiertonäyttelyitä sekä moniaistisia installaatioita tiiviissä yhteistyössä kumppaniensa kanssa. Tuleva näyttely- ja tapahtumakeskus tarjoaa kokonaisvaltaisen elämyksen, jossa monipuoliset sisällöt yhdistyvät eri taiteenalojen tapahtumiin, luoden vierailijoille unohtumattoman kokemuksen, kuvailee Heikki Mäkipää.

–Esittely sai kokouksessa valtavan myönteisen vastaanoton. Maailman Kuutiota pidettiin juuri sellaisena hankkeena, jota Geoparkien uudistuminen tarvitsee. Esittelymme tarkoituksena oli uusien innovaatioiden löytyminen hankkeeseen uusien kumppaneiden kanssa. Heti esittelyn jälkeen yhteistyöhön ilmoittautuivat Saksa, Italia ja seuraavana päivänä Ranska. Yhteistyön siirtyminen kansainväliselle tasolle voi myös vaikuttaa positiivisesti hankkeen rahoituksen saamiseen.

Yleisöllä on mahdollisuus ideoida ja esittää toiveitaan hankkeen suhteen.

–Järvi-Pohjanmaan asukkailta on jo saatu 20 uutta avausta kuution toimintaan liittyen ja lisää aktiivisuutta odotetaan. Edelleenkin niitä voi lähettää osoitteeseen: https://form.jotform.com/241343099265055, Mäkipää muistuttaa.

Aiheesta aiemmin julkaistua

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti