Järviseudun Selkäyhdistys tarjoaa selkäviikolla kaikille avoimen jumppatapahtuman Vimpelissä 

Katariina Latvala kertoo, että tiistaina 15. lokakuuta järjestettävään jumppaan uskaltaa tulla matalalla kynnyksellä. –Sisältö on rauhallinen, kehon hallintaan painottuva kokonaisuus.
Katariina Latvala kertoo, että tiistaina 15. lokakuuta järjestettävään jumppaan uskaltaa tulla matalalla kynnyksellä. –Sisältö on rauhallinen, kehon hallintaan painottuva kokonaisuus.
Julkaistu:
Kategoria:

SELKÄVIIKKOA vietetään joka vuosi lokakuussa viikolla, joka on maailman selkäpäivän 16. lokakuuta yhteydessä eli tänä vuonna 14.–20. lokakuuta 2024. Valtakunnallisen selkäviikon teemana on tänä vuonna Pidä huolta selästäsi. Selkäviikon kunniaksi Järviseudun Selkäyhdistys ja FysioJärviseutu Oy järjestävät tiistaina 15. lokakuuta kello 18–19.30 jumppaa Vimpelin yhteiskoululla peilisalissa. Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin.  

Selkäviikon tarkoituksena on nostaa esiin selän hyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä ja rohkaista ihmisiä pitämään huolta selän toimintakyvystä pysymällä aktiivisena arjessa ja huolehtimalla terveellisistä elintavoista. Tietoa selkä- ja niskakivusta ja niiden itsehoidosta tarjoaa muun muassa Selkäkanava. 

–Selkäviikko tuo mukanaan paljon hyödyllistä tietoa ja tukea selän hyvinvointiin. Tiistainen selkäjumppa peilisalissa on suunniteltu tukemaan kehon tasapainoa ja vahvistamaan asentoa. Jumppa alkaa kehon asennon hahmottamista vahvistavilla harjoituksilla, joiden avulla pyritään herättämään tietoisuutta kehon linjauksista ja asennosta, jotta liikkeistä tulisi entistä hallitumpia ja turvallisempia, kertoo FysioJärviseudun Katariina Latvala.  

–Lisäksi tehdään lempeitä liikkuvuusliikkeitä sekä vartalon hallintaa vahvistavia liikkeitä, joiden tavoitteena on parantaa selän tukea ja kehittää ryhtiä. Harjoitusten lomassa tehdään rauhallisia hengitysharjoituksia, jotka tukevat liikkeiden hallintaa ja auttavat rentoutumaan. Lopuksi tehdään rauhallisia liikkuvuutta lisääviä venytyksiä ja rentoutusharjoitus, jossa hengityksen avulla pyritään vapauttamaan jännitystä ja tuomaan kehoon ja mieleen rauhallisuuden tunnetta. 

Latvala muistuttaa, että Selkäviikon selkäjumppa sopii kaikille selän hyvinvoinnista kiinnostuneille. 

–Jokaisen selkä tarvitsee huolenpitoa. Liikuntahetki tukee myös kokonaisvaltaista hyvinvointia, joten rohkeasti vain mukaan.  

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä jutut

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti