Hyvä arki on pieniä asioita, joista tulee hyvä mieli – Vanhustenviikko 6.–13.10.

Vanhustenviikon teemalla Hyvä arki, hyvä mieli - En bra dag, ett gott humör Vanhustyön keskusliitto haluaa nostaa esille iäkkäiden ihmisten hyvään arkeen ja mielen hyvinvointiin liittyviä asioita.
Vanhustenviikon teemalla Hyvä arki, hyvä mieli - En bra dag, ett gott humör Vanhustyön keskusliitto haluaa nostaa esille iäkkäiden ihmisten hyvään arkeen ja mielen hyvinvointiin liittyviä asioita.

Vanhustenviikon teemalla Hyvä arki, hyvä mieli – En bra dag, ett gott humör Vanhustyön keskusliitto haluaa nostaa esille iäkkäiden ihmisten hyvään arkeen ja mielen hyvinvointiin liittyviä asioita: turvallinen asuminen, sosiaaliset suhteet, ulkoilu, liikunta ja digitaidot.

Elämäntilanne ja asumiseen liittyvät toiveet sekä tarpeet voivat muuttua iän myötä. Jokainen meistä haluaa asua omassa kodissaan mahdollisimman pitkään ja turvallisesti.

-Nykyinen asunto on ollut kotini jo yli 40 vuotta. En lähtisi siitä enää muualle. Kotiin on tehty muutoksia, tukikahvoja lisätty ja portaisiin on asennettu tuolihissi. Tässä on hyvä olla. Ympäristö miellyttää, luonto on lähellä. Koen oloni turvalliseksi. Haluan asua tässä niin kauan kuin mahdollista, kertoo Syystien palvelukeskuksen Keskiviikon Keskustelupiirin jäsen.

Ulkoilulla luonnossa on suuri merkitys kaikenikäisille ihmisille. Luonnossa liikkumisesta mieliala ja itsetunto paranevat, ahdistus ja turhautuminen vähenevät, verenpaine laskee ja stressi lievenee. Metsässä ja järvien rannoilla kulkeva kokee hyvinvointinsa ja elämänlaatunsa paranevan. Metsässä kävely harjaannuttaa erinomaisesti tasapainoaistia, koska kävelyalusta on kivineen ja puunjuurineen epätasainen. On tärkeää varmistaa, että myös kaikkien hauraimmilla iäkkäillä ihmisillä on mahdollisuus päästä nauttimaan luonnosta.

-Käynti lähimetsässä, pieni pyörälenkki, ikäihmisten jumppa, hyvä kirja, seurakunnan kerho, jossa tapaa ihmisiä, ystävien ja lastenlasten ja tietysti heidän perheiden tapaamiset. Pieniä asioita, joista tulee hyvä mieli, kommentoi Hyvä arki .kyselyn vastaaja.

Tasavallan presidentti Alexander Stubb jatkaa aiempien presidenttien pitkää perinnettä ja toimii Vanhustenviikon ja Vanhustenpäivän suojelijana. Hän toimittaa tervehdyksensä Vanhustenpäivän juhlaan Keravalle.

Valtakunnallinen Vanhustenpäivän pääjuhla järjestetään tällä kertaa Keravalla sunnuntaina 6. lokakuuta. Vanhustyön keskusliiton käynnistämää Vanhustenpäivää on vietetty jo vuodesta 1954 lähtien lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina ja tällä kertaa se kytkeytyy myös vahvasti osaksi Kerava 100 –juhlavuoden ohjelmaa.

Yhteinen sometuspäivä maanantai 7.10.

-Vanhustyön keskusliiton käynnistämä Vanhustenpäivä ja myös sitä seuraava Vanhustenviikko ovat maamme pisimpään juhlittuja tapahtumia ja ovat levinneet kaikkialle maahan. Viikon aikana tapahtumia järjestävät käytännössä kaikki maamme kunnat, seurakunnat, vanhusneuvostot ja alan järjestöt, Vanhustyön keskusliiton toiminnanjohtaja Anni Lausvaara.

Nostetaan iäkkäiden ihmisten asiaa ja ääntä esille entistä laajemmin. Vanhustyön keskusliitto haastaa kaikki osallistumaan Vanhustenviikon yhteiseen sometuspäivään maanantaina 7.10. Kerro silloin omasta hyvästä arjestasi tai organisaatiosi omista Vanhustenviikon tapahtumista. Muista laittaa mukaan aihetunnisteet #Vanhustenviikko #HyväArkiHyväMieli

-Se että tuntee olevansa osa jotain, se että tuntee olevansa tärkeä.” – Hyvä arki kyselyn vastaajan kommentti

Vanhustyön keskusliitto – Centralförbundet för de gamlas väl ry tarjoaa kattavasti toimintaa, koulutusta ja asiantuntijuutta ikääntyneiden hyväksi. Toimintamuotojamme ovat Korjausneuvonta, Senioritoiminta, Ystäväpiiri-toiminta, Omahoitovalmennus, SeniorSurf, Vahvike-aineistopankki, Vahvikelinja, Vanheneminen.fi ja Sateenkaariseniorit näkyviksi -hanke. Toimintansa ja jäsenistönsä kautta liitto tavoittaa maanlaajuisesti satojatuhansia ikääntyneitä ihmisiä.

Liitto julkaisee Vanhustyö-lehteä. Tutustu liiton toimintaan vtkl.fi. Arvokas vanhuus on ihmisoikeus. Tehdään iästä numero!

#IästäNumero #ArvokasVanhuus

Suosittelemme sinulle näitä juttuja

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti