Kristityn vapaus on myös vapautta syrjivistä normeista 

Kuvituskuva Freepik.
Kuvituskuva Freepik.
Julkaistu:
Kategoria:
Aihe:

Mark. 7:5–13 

JEESUS ilmaisi useissa opetuksissaan ja puheissaan, että kristittyjen elämän on tarkoitus perustua Kristuksen seuraamiseen ja sen mahdollistamaan vapauteen. Kristityn vapaus on sekä vapautta lakihenkisistä normeista ja yhteiskunnan syrjivistä rakenteista sekä vapautta elää Jeesuksen totuudessa ja rakkaudessa. 

Vapaus normeista ja yhteiskunnan rakenteista ei tarkoita, että Jeesus aktiivisesti kannustaisi rikkomaan esimerkiksi voimassa olevia lakeja. Sen sijaan se tarkoittaa, että meillä kristityillä on vapauteen liittyvä vastuu tarkastella ympäröivää yhteiskuntaa ja sen sääntöjä rakkauden kaksoiskäskyn ja kultaisen säännön mukaan. Kristuksen seuraaminen ohjaa meitä tutkimaan ja havainnoimaan, toteutuuko Jumalan rakkauden heijastaminen ja lähimmäisen rakkaus tässä ja nyt – sekä henkilökohtaisessa elämässämme että yhteiskunnassamme. Jos jokin yhteiskunnallinen tai uskonnollinen sääntö rikkoo lähimmäistemme ihmisoikeuksia tai asettaa heidät eriarvoiseen ja epäinhimilliseen asemaan, ohjaa Jeesus meitä toimimaan toisin eli pyrkimään muuttamaan rakenteita, sääntöjä ja asenteita. 

Markuksen evankeliumissa Jeesus moittii fariseuksia, koska he tuomitsivat opetuslapset, jotka rikkoivat sapattia keräämällä viljaa: 

”Ja Jeesus sanoi heille: ”Sapatti on ihmistä varten eikä ihminen sapattia varten. Niinpä Ihmisen Poika on myös sapatin herra.” 

Uskossa ja Jeesuksen ristinkuoleman mahdollistamassa pelastuksessa olemme vapaita myös kuolemasta ja saaneet iankaikkisen elämän. Kristityn vapaus on Jumalan meille kristityille antama lahja, joka kuvastaa Hänen rakkauttaan ja armoaan. 

Ani Iivanainen 

Lähde: evl.fi/sana sinulle 

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti