Kuvassa Lappajärven Veikkojen D-tyttöjen Itä-Länsi -edustajat Emma Ahvenniemi (vas.), Piritta Kärnä ja Luna Korri. Kuva: Rami Kaunisto.
Aihe:

LAPPAJÄRVEN VEIKOT järjesti onnistuneen pesäpallotapahtuman, mikä saa varmasti jatkoa tulevina vuosina. Kaikilla viidellä Suomen Pesäpalloliiton alueilla toteutettu konsepti osoittautui arvonsa mukaiseksi. Pelaajat, valmentajat, vanhemmat, katsojat ja muu taustaväki osoittivat arvostusta tapahtumalle. Siitä osoituksena tyttöjen sekä poikien peli- ja kilpasarjojen neljää peliä seurasi Veikkolassa kaikkiaan 924 silmäparia. Läntisen alueen, mihin kuuluvat Satakunta, Etelä-Pohjanmaa ja Vaasan seutu, D-ikäisten pelit järjestettiin Lappajärvellä ja E-ikäisten Pomarkussa.

Nyt saatiin pelata hyvissä olosuhteissa, kun vielä edellisviikolla annetut ennusteet eivät toteutuneet, vaan sateet kuivuivat kokoon. Pelit piti järjestää tiukalla ohjelmalla, jotta syksyn valoinen aika riittäisi. Veikkojen pesäpalloajaosto oli saanut jälleen rakennettua kattavan organisaation pelien läpiviemiseksi ja yleisöä palvelevaksi. Järviseudun pelaajat kuulivat tässä aluejaossa Idän reviiriin.

Tytöt pelisarja Itä–Länsi 2–0 (11–0, 9–4)

Päivän avasi tyttöjen pelisarjan ottelu, mikä oli selvästi Idän heiniä. Se iski heti avausjaksolla 11 juoksua kruununa kotikentällään pelanneen Luna Korrin komea läpilyönti, millä tuli kunnari ja kaksi tavallista. Kotijoukkue Idän ulkopeli oli myrkkyä Lännelle, mikä jäi avausjaksolla juoksuitta.

Toinen jakso alkoi jälleen Idän hurjalla painostuksella. Se johti ensimmäisen vuoron jälkeen 8–0, minkä jälkeen Länsi heräsi peliin mukaan. Pelin voittoon sen eväät eivät kuitenkaan riittäneet. Vieraat avustivat emäntiä kaikkiaan viidellä lahjajuoksulla, harhaheitoilla ja vapaataipalella, joilla ei peleissä pärjätä. Toisella jaksolla lukkaroinut LaVen Emma Ahvenniemi palkittiin joukkueensa parhaana ja mailan varressa ja etulukijana onnistunut Luna Korri ansaitusti kentän parhaana.

Pojat pelisarja Itä–Länsi 1–0(6–6, 9–6)

Poikien pelisarjan ottelu näytti toistavan Idän voittokulkua. Se johti kahden vuoron jälkeen selkeästi 5–0. Kolmannessa vuorossa Länsi pelasi sisällä kuin hurmoksessa. Kotijoukkueella ei tuntunut olevat konsteja katkasta rynnistystä. Vieraat. siirtyivät jo juoksun johtoon, minkä Tuukka Laitila onnistui tasoittamaan jakson lopuksi.

Toisen jakson Itä aloitti jälleen vahvasti johtaen jo 6–1, mutta Länsi nousi vielä taistoon mukaan. Päätösvuoroon lähdettiin kotijoukkueen juoksun johtoasemasta. Vieraiden lahjoittama harhaheittojuoksu ja sitä seuranneet kaksi lyötyä juoksua ratkaisivat pelin kotijoukkueelle. Tuukka Laitila ja Johannes Purola palkittiin voittaneesta joukkueesta.

Mainos

Tytöt kilpasarja Itä–Länsi 1–2 (7–5,5–6,10–11k)

Kilpasarjojen taistot päättyivät Lännen juhliin vasta kotiutuskilpailujen jälkeen. Tyttöjen kamppailusta tuli vaiherikas jännitysnäytelmä. Avausjaksolla Länsi siirtyi 4–1 johtoon, minkä Itä tasoitti. Jaksovoiton kotijoukkueelle sinetöi Sonja Kettunen kakkospuolen läpilyönnillä.

Jälkimmäisen puoliskon ratkaisivat vieraat samalla tavalla. Viimeisessä vuorossa kaksi kotiutusta takasi kotiutuskilpailun. Siitä muodostui todellinen maratonvääntö. Länsi löi korttinsa pöytään ja Itä tuli aina tasoihin. Voittaja selvisi vasta neljännen kierroksen jälkeen, kun emännät eivät pystyneet enää mukana vieraiden kaikkien kolmen parin onnistuttua. Kotijoukkueesta palkittiin Sara Korpela ja Moona Ala-Sulkava.

Pojat kilpasarja Itä–Länsi 1–2 (3–4,1–0, 1–2k)

Poikien kilpasarjan kamppailu oli myös tasainen. Heti pelin alkuun Vimpelin Jooa Tuomela iski joukkueensa 2–0 johtojuoksun. Vieraat tulivat rinnalle ja kolmannessa vuorossa harhaheitolla jaksovoittoon. Harhaheitot olivat ratkaisevassa asemassa vähäjuoksuisessa pelissä. Juoksuista lähes puolet tuli niillä.

Molemmat joukkueet pelasivat toisella jaksolla tiukkaa ja tarkkaa ulkopeliä. Ensimmäisessä vuorossa Jimi Kallion lyömä juoksu Idälle riitti jaksovoittoon. Hän onnistui myös kotiutuskilpailussa, mutta se ei riittänyt auttamaan kotijoukkuetta voittoon. Vieraat kotiuttivat kahdesti omalla vuorollaan. ykkösvahtina pelannut Vedon Topias Lönnmark palkittiin ansaitusti Idän parhaana.