Omaishoitajien luontokuvanäyttely Villa Väinölässä – “Luonto hoitaa hoitajaa” 

Julkaistu:
Kategoria:

JÄRVISEUDUN omaishoitajayhdistys toteuttaa omaishoitajien luontokuvanäyttelyn aiheella Luonto hoitaa hoitajaa

Idean valokuvanäyttelyyn sain työskennellessäni omaishoitajien parissa, kun huomasin kaksi asiaa; älypuhelimien aikana kuvaaminen on monelle tuttua ja luonto koetaan voimaannuttavana haastavan arjen keskellä. Nämä elementit yhdistämällä voimme näyttelyssä esillä olevien valokuvien kautta kurkistaa omaishoitajien sielunmaisemaan ja samalla tuoda esille omaishoitoa, joka on yhteiskunnallisesti merkittävä asia. Kuvan lähettäminen näyttelyyn antoi mahdollisuuden osallistumiseen myös niille omaishoitajille, jotka eivät muuten voi tai halua osallistua yhdistyksen toimintaan. Osallistumiseen ei vaadittu virallista omaishoitajuutta tai yhdistyksen jäsenyyttä. 

Kutsuimme alueemme omaishoitajia osallistumaan näyttelyn toteuttamiseen lähettämällä meille itse ottamansa luontokuvan. Miten sinä ammennat voimaa luonnosta? Millainen on mielesi maisema? Tutkimusten mukaan luonto herättää valmiuden havaita myönteisiä tunteita, koettu terveydentila paranee, ja tyytyväisyys lisääntyy. Luonto voi koskettaa todella syvästi meitä. Tarkkaavaisuus, keskittymiskyky ja työmuistin toiminta tehostuvat. Lisäksi arkipäivän huolet saattavat unohtua, jolloin mieli vapautuu, täyttyy positiivista ajatuksista ja ongelmiin löytyy ratkaisuja. 

Mainos

Omaishoitajien lähettämistä kuvista on koottu näyttely, joka sisältää 32 kehystettyä A4 -kokoista luontokuvaa. Näyttely on esillä 1.–31. lokakuuta 2024 Villa Väinölässä tiistaista perjantaihin kello 13–17.  

Tiina Silvonen, Omaistoiminnan koordinaattori 

Järviseudun Omaishoitajat ry 

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti

Lue uusin

Isojako digilehti

ilmaiseksi