Kuuden pankin suunnitelma yhteisestä OP Järvi-Pohjanmaasta voi toteutua jo elokuussa 2025

Vimpelin Osuuspankki. Kuva: Hannu Takala.
Vimpelin Osuuspankki. Kuva: Hannu Takala.
Julkaistu:
Kategoria:

ALAJÄRVEN, Kuortaneen, Laihian, Lehtimäen, Sydänmaan ja Vimpelin Osuuspankit suunnittelevat pankkien yhdistämistä. Tavoitteena on rakentaa uusi OP Järvi-Pohjanmaa, joka on vahva paikallinen ja asiakaslähtöinen osuuspankki. Yhteisin voimin uusi pankki pystyisi tarjoamaan laajaa ja monipuolista asiakaspalvelua koko toimialueellaan sekä edistämään asiakkaidensa taloudellista hyvinvointia ja menestystä entistä paremmin.

Kuuden Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan alueilla toimivan osuuspankin hallitukset ovat neuvotelleet yhdistymisestä yhdeksi pankiksi. Valmistelun taustalla on hallinnollisten töiden lisääntyminen ja asiakaskäyttäytymisessä tapahtuneet muutokset, jotka edellyttävät pankeilta aiempaa laajempaa asiantuntijuutta ja erityisosaamista. Neuvottelujen lopputulemana pankkien hallitukset allekirjoittivat 20. syyskuuta 2024 yhdistymissuunnitelman asiakirjat. Päätöksen mahdollisesta uuden pankin syntymisestä tekevät yhdistymishankkeessa mukana olevien osuuspankkien edustajistot ja osuuskuntakokoukset joulukuussa.

Yhteisillä voimavaroilla pankit pystyisivät tehokkaammin toteuttamaan osuuspankkien perustehtävää, eli edistämään omistaja-asiakkaiden ja toimintaympäristön kestävää taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia koko toimialueella.

UUSI OP Järvi-Pohjanmaa pystyisi keskittymään aiempaa enemmän myös erilaisiin ja erikoisosaamista vaativiin varallisuudenhoidon, sijoittamisen ja lakiasioiden sekä yritys- ja maatalousrahoittamisen palveluihin. Suunnitellun yhdistymisen myötä pankin koko, henkilöstön määrä ja hallinnollisen toiminnan keskittäminen takaavat myös sen, että pankin toiminta on kestävää pankkitoimintaa koskevan sääntelyn kiristyessä. Hallinnollisten toimintojen keskittäminen vapauttaa myös aikaa enemmän asiakkaiden palveluun.

Uuden pankin suunnitellaan aloittavan toimintansa elokuussa 2025. Toteutuessaan yhdistyminen ei vaikuttaisi pankkien nykyisten asiakkaiden asiakassuhteisiin. Tilinumerot, verkkopankkitunnukset sekä maksu- ja luottokortit säilyisivät ennallaan, eikä asiakkaiden tarvitse tehdä mitään yhdistymisen vuoksi. Suunniteltu yhdistyminen ei myöskään vaikuttaisi pankkien nykyiseen konttoriverkostoon, ja pankkien yhdistyessä kaikki työntekijät jatkaisivat uuden pankin palveluksessa.

Aiheesta aiemmin julkaistua

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti

Lue uusin

Isojako digilehti

ilmaiseksi