Alajärveläisen JAPO:n valokuituverkko kattaa jo yli 11 500 osoitetta Etelä-Pohjanmaalla

Alajärven Puhelinosuuskunnalla (JAPO) on takanaan jälleen yksi kiireinen valokuiturakentamisen kesä. Kuluneena kesänä JAPO on laajentanut valokuituverkkonsa nykyisen Kauhavan alueelle Hakolaan, Kivihuhtaan sekä Kortesjärvelle.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin myöntämän laajakaistarakentamisen laajakaistatukilakiin (1262/2020) perustuvan valtiontuen turvin JAPO on rakentanut valokuituverkon nykyisen Kauhavan alueelle Ylihärmään sekä Seinäjoen Untamalaan. Hankkeita ovat Traficomin lisäksi olleet tukemassa myös Kauhavan ja Seinäjoen kaupungit.

-Vuoden 2024 osalta valokuituverkon maanrakennustyöt on nyt saatu päätökseen. Uusilla rakennetuilla alueilla töitä jatketaan valokuituliittymien käyttöönotoilla”, summaa kiireistä vuotta toimitusjohtaja Toni Harjula.

Viimeisten vuosien aikana JAPO valokuituverkko on kasvanut merkittävästi

Tällä hetkellä JAPO valokuidun saatavauus kattaa jo yli 11 500 osoitetta Etelä-Pohjanmaalla. Tyytyväisiä valokuituasiakkaita löytyy Alajärveltä, Kauhavalta, Lappajärveltä, Lapualta sekä Vimpelistä. Valokuituverkon rakennustöitä on tiedossa myös vuodelle 2025, sillä Etelä-Pohjanmaan ELY- Keskus on myöntänyt rahoituksen JAPO:n valokuituhankkeille Alajärvellä, Lapualla ja Kauhavalla.

Alajärvellä tuki on myönnetty Kaartunen-Menkijärvi sekä Uusikylä-Möksy-valokuituhankkeille, Lapualla Hirvijoki-Laakeri-Ojutkangas-valokuituhankkeelle ja Kauhavalla Salo-Ylikoski-Saarijärvi-Porkholma-valokuituhankkeelle.

JAPO:n verkkosivulta löytyy saatavuuskysely, josta asiakas pääsee tarkistamaan, onko oma osoite JAPO valokuituverkon alueella.

Aiheesta aiemmin julkaistua

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti

Lue uusin

Isojako digilehti

ilmaiseksi