Vimpelin Yrittäjät haluavat herätellä pohdintaa ensi kesän Saarikenttä Festivaalien ympärille – ”On oltava ajoissa liikenteessä” 

Vimpelin kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli (vas.) pitää tärkeänä yrittäjien ja kunnan välistä yhteistyötä. Kuvassa Vimpelin Yrittäjien hallituksesta ylhäällä vasemmalta Tommi Harju, Ulla Laakso, Jari Lakaniemi, Petteri Pyhälahti, Maarit Liikala (kesk.) ja Timo Vesala.
Vimpelin kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli (vas.) pitää tärkeänä yrittäjien ja kunnan välistä yhteistyötä. Kuvassa Vimpelin Yrittäjien hallituksesta ylhäällä vasemmalta Tommi Harju, Ulla Laakso, Jari Lakaniemi, Petteri Pyhälahti, Maarit Liikala (kesk.) ja Timo Vesala.

TAPAHTUMARIKKAAN Pesisfestivaali-viikon vaikutuksia Vimpelissä on vasta syksyn nurkilla ehditty pohtia ajatuksella. Varovaisten laskelmien mukaan pelkästään Pesisfestivaali-viikon tapahtumien ja Saarikenttä Festivaalin kävijät jättivät kuntaan noin miljoona euroa viikon aikana.  

–Esimerkiksi molemmissa ruokakaupoissa myynti kasvoi huomattavasti, virvoitusjuomat tekivät kauppansa ja paikallinen pizzeria myi yli 600 pizzaa pelkästään Saarikenttä Festivaali -päivän aikana, kertoo Vimpelin Yrittäjien puheenjohtaja Timo Vesala. 

Myös tulevan kesän tapahtumakokonaisuuksista halutaan mahdollisimman paljon hyötyä kaikille alueen yrittäjille ja toimijoille. 

–Pesisfestivaalit ei ole koskaan ollut pelkästään mikään Vedon juttu, eikä Saarikenttä Festivaali pelkästään Vimpelin yrittäjien juttu. Tällainen tapahtuma kun tulee kylään, siitä hyötyvät aina myös muut. Se on myöskin se lähtökohta, miksi tällaisia ylipäätään on lähdetty kehittelemään, sanoo Vesala. 

Liikkeellä on oltava hyvissä ajoin. Siksi Vimpelin Yrittäjät haluavat jo nyt herätellä yhdistyksiä, toimijoita ja kyläläisiä pohtimaan omaa mahdollista osallisuuttaan ensi kesän festivaaleilla. 

–Kaikenlaisia mahdollisuuksia yhteistyöhön on jo nyt, ja niitä voidaan myös yhdessä pohtia. Vuodenvaihteen tietämillä sitten järjestetään yhteispalaveri paikallisten toimijoiden kanssa, jonne voi tulla suunnittelemaan ja kuuntelemaan suunnitelmia. 

NUORISOLTA on sadellut Vimpelin Yrittäjille positiivista palautetta Saarikenttä Festivaalista. Vastaavan kokoista tapahtumaa ei aiemmin ole Vimpelissä järjestetty ja artistivalinnat ovat miellyttäneet kaiken ikäisiä. Nuorilta saadun palautteen mukaan erityisen tärkeänä pidettiin ikärajatonta aluetta. Myös yrittäjät ovat hyötyneet tapahtumasta mukavasti. 

–Vaikka palaute Saarikenttä Festivaalista on ollut positiivista, voi kaiken tehdä aina myös paremmin, sanoo Vesala muistuttaen, että niin ruusuja kuin risuja otetaan vastaan. 

Vesala kertoo, että laskelmat ensi vuoden Saarikenttä Festivaalista ovat yhteistyökumppaneiden kanssa käynnissä. Kustannukset ovat nousussa, joten tärkeää olisi saada mahdollisimman paljon paikallisia yrityksiä mukaan. 

–Myöskään artisteja ei ole lyöty lukkoon, joten toiveita ehtii vielä esittää ja niitä myös toivotaan saavamme, muistuttaa Vesala. 

–Suunnitellaan ja järjestetään yhdessä ensi kesälle vieläkin huikeampi tapahtuma. 

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti

Lue uusin

Isojako digilehti

ilmaiseksi