Liittomölkky kokoaa Luoma-aholle Suomen parhaita heittäjiä – tapahtuman kummina MM-voittaja

Liittomölkky 2023 käytiin Lahdessa, tänä vuonna kokoonnutaan Alajärven Luoma-aholle. Kuva: Suomen Mölkkyliitto.
Liittomölkky 2023 käytiin Lahdessa, tänä vuonna kokoonnutaan Alajärven Luoma-aholle. Kuva: Suomen Mölkkyliitto.

LUULTAVASTI suurin osa suomalaisista tuntee Mölkyn, mutta monille tulee yllätyksenä, että lajissa kilpaillaan vuosittain SM-tasolla. Myös MM-kisoja on järjestetty vuodesta 2004 lähtien. Vuoden 2023 MM-kisoihin Hyvinkäällä osallistui lähes 800 pelaajaa 19 eri maasta, kertoo Mölkkyliitto. Tänä vuonna MM-kisat järjestettiin Japanissa.

Perinteinen Mölkkyliiton jäsenjärjestöjen välinen Liittomölkky pelataan lauantaina 21. syyskuuta kello 12 alkaen Luoma-Ahon kylällä Alajärvellä. Järjestelyistä vastaa Luoma-ahon Kylätoimikunta-Kyläyhdistys ry yhteistyössä Suomen Mölkkyliiton kanssa.

–Olemme Suomen Mölkkyliiton jäseniä ja kun jäseniltä kysyttiin, kuka haluaisi nämä arvokisat järjestää, nostettiin käsi pystyyn, kertoo Hilkka Luoma-aho kylätoimikunnasta.

Viime vuonna kesäkuussa Avoimien kylien päivänä Luoma-aholla järjestettiin pienimuotoinen kisa amatööreille.

–Toki kilpailijoitakin oli mukana. Siitä saimme kokemusta kisajärjestelyistä, vaikka tapahtuma jäikin kaikkien muiden päivän tapahtumien runsaudessa vähän pimentoon.

Liittomölkkyyn osallistuu Luoma-aholta kolme joukkuetta kilpailuun. Kaikkiaan kilpailijoita on tapahtumaan tulossa 80–100 ja yleisöä odotetaan paikalle 50–150.

–Alajärveläiset heittäjät Mika Pannula ja Kai Oksa ovat meillä ikään kuin kummeina tässä tapahtumassa. He ovat kovia kilpailijoita ja Oksalla on Suomessa 7. eniten mölkkymitaleita. Niiden joukossa MM-kulta ja hopea.

Tapahtuman järjestäminen vaatii monenlaista osaamista ja tekemistä, mutta kokemusta kylätoimikunnalla on jo kosolti.

–Kentän täytyy olla kunnossa. Kisaan tarvitaan 12 heittopaikkaa, Markku Korkea-aho vastaa kentästä. Tietysti meillä on kylätalolla hyvät tilat. Keväällä pidettiin täällä isot suunnistuskisat, nekin menivät leppoisasti. Lounasta laitetaan kilpailijoille ja yleisölle, kahvio palvelee tietysti ja makkaraa paistetaan. Muonituksen lisäksi liikenteen ohjaus ja äänentoistolaitteet ynnä muut pitää huolehtia.

–Huono keli ei haittaa, siinä kelissä heitetään mikä on. Koetetaan saada vähän erilaista urheilua ja harrastusta ihmisille tiedoksi ja inspiraatioksi.  Toivottavasti moni lähtee paikan päälle katsomaan.

Luitko jo nämä?

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti

Lue juuri

julkaistu

Isojako digilehti

Ilmaiseksi