HUOM!
Tänään torstaina 19.9. klo 9:30 alkaen siirrymme uuteen kirjautumisjärjestelmään. Muutoksen aikana kirjautuminen ei ole mahdollista. Pahoittelemme häiriötä.

Ilkivallan piinaama Hippopuisto sai uuden liukumäen lahjoituksena

Hippopuisto sai uuden liukumäen Haloo Vimpelin mahdollistamana. Matti ja Hilkka Järvelä, Soile Kautiainen-Hietala, Hannu Särkinen ja Voitto Jaakkola iloitsevat, että leikkipuisto kylän keskellä on aktiivisessa käytössä – ilkivalta harmittaa.
Hippopuisto sai uuden liukumäen Haloo Vimpelin mahdollistamana. Matti ja Hilkka Järvelä, Soile Kautiainen-Hietala, Hannu Särkinen ja Voitto Jaakkola iloitsevat, että leikkipuisto kylän keskellä on aktiivisessa käytössä – ilkivalta harmittaa.

KYMMENISEN VUOTTA sitten Vimpelin keskustaajamaan perustettu Hippopuisto on ollut viime vuosina jatkuvan ilkivallan kohteena. Nyt leikkipuistoon on saatu hankittua uusi liukumäki ”lapsiraastimen” tilalle, mistä Kirkonkylän Kyläyhdistys kiittää lämpimästi Haloo Vimpeli -valtuustoryhmää, joka lahjoitti varat hankintaan.

–Alkuperäisen liukumäen alaosaan oli tehty reikiä vasaralla tai vastaavalla työkalulla. Kun hallituksen jäsen korjasi kyseisen kohdan, korjaus rikottiin niin, että mäestä laskeminen muuttui vaaralliseksi. Laitoimme liukumäen käyttökieltoon, ettei satu mitään, kertoo kyläyhdistyksen varapuheenjohtaja Soile Kautiainen-Hietala.

–Liukumäkeen laitettiin este, ettei vahinkoja tapahtuisi, mutta se revittiin irti. Teippasimme mäen ”pakettiin” ja laitoimme lapun, että se on rikki. Sen jälkeen oli teipit irrotettu leikkaamalla tai puukolla vetämällä. Lopulta laitoimme yläosaan vanerin kiinni ruuveilla, se pysyi sitten.

Muutakin ilkivaltaa on tehty: jouluvalojen piuhat katkottu, lelulaatikko rikottu, samoin katoksessa ollut pöytä. Kun katosta maalattiin, vielä kosteaa maalia sotkettiin.

Kyläyhdistys hankki tallentavat valvontakamerat ja syylliset saatiinkin näkyviin.

–Tiedämme, minkä näköisiä lapsia täällä on käynyt paikkoja rikkomassa. Tästä lähtien kaikki ilkivalta ilmoitetaan poliisille, Kautiainen-Hietala kertoo.

–Vanhempien olisi tärkeää olla kiinnostuneita siitä, missä lapset liikkuvat ja mitä he tekevät, pohtii Haloo Vimpelin puheenjohtaja Hannu Särkinen.

Vaikka alle 15-vuotiaat eivät joudu oikeudelliseen vastuuseen, korvausvastuu on.

–On hyvä myös muistuttaa, että valvontakameroita on nykyisin lähes joka paikassa ja kiinni jäämisen riski on todellinen.

–En tiedä millaista iloa paikkojen rikkomisesta saa, mutta tällä sitkeydellä ja kekseliäisyydellä, jolla täällä on hajotettu paikkoja, olisi saanut aikaan jo todella paljon hyvääkin, kun sen olisi suunnannut toisin, Kautiainen-Hietala toteaa.

–Uusi liukumäki on lujaa tekoa ja kestää kyllä lasten mäenlaskua, toteaa kyläyhdistyksen puheenjohtaja Voitto Jaakkola.

Haloo Vimpeli lahjoittaa paikkakunnan lasten ja nuorten hyväksi

HALOO VIMPELIN valtuutetut keräävät kokouspalkkiot tilille, josta on aiemminkin lahjoitettu paikkakunnan lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen tehtyihin hankintoihin.

–Tällaisiin hankkeisiin halutaan totta kai lähteä mukaan, Särkinen toteaa.

Kyläyhdistyksen tulot ovat pieniä ja koostuvat lähinnä kahvin, makkaran ja lettujen myynnistä tapahtumissa. juoksevia kulujakin on.

Kyläyhdistyksen iso investointi paikkakunnan lapsiin on kannattanut.

–Leikkipuisto on loistavalla paikalla ja lähes aina tässä on lapsia vanhempineen ja koulupäivien jälkeen koululaisia leikkimässä, Kautiainen-Hietala toteaa.

Viereen rakentuu nyt uusi kirjasto ja nuorisotila, joiden yhteyteen tulee pieni torialue ja esiintymislava.

Hippopuistoa parannellaan kesän aikana tuomalla sinne lisää hiekkaa ja maalaamalla aitaa. Kylien kehittämisrahaa on saatu pöytä-penkkiryhmien hankkimiseen.

Syksyn aikana kyläyhdistys suunnittelee ainakin yhtä lettutapahtumaa ja perinteiseen joulunavaustapahtumaan aiotaan totta kai osallistua.

Aiheesta aiemmin julkaistua

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti

Lue uusin

Isojako digilehti

kirjautumatta