Mistä apu?  

Jaakko Keto.
Jaakko Keto. Kuva arkistosta.
Julkaistu:
Aihe:

MEISTÄ jokainen on joskus avun tarvitsija, olkoon avun tarve sitten pienempi tai suurempi, kertaluontoinen tai jatkuvampi. Joka tapauksessa jokin elämäntilanne kenellä vaan on joskus sellainen, että toisen apu tulee enemmän kuin tarpeeseen.  

Psalmin kirjoittaja kirjoittaa (Ps.121): ”Minä nostan silmäni vuoria kohti, mistä minulle tulee apu? Apu minulle tulee Herralta, taivaan ja maan luojalta.” Hän kyselee, mistä apu tulee, mutta on samalla kuitenkin hyvin tietoinen avun tulon suunnasta. Joskus, kun tarvitsemme apua, me saatamme katsella ensin kaikkiin muihin suuntiin paitsi ylöspäin. On totta sekin, että Jumala antoi rakkautensa esimerkiksi meille, jotta me ymmärtäisimme auttaa niitä ihmisiä, jotka ovat avun tarpeessa. Avun antamisen motiivina Jeesuksen esimerkin mukaan tulisi olla rakkaus. Rakkaus Jumalaan ja rakkaus ihmisiin.  

Juuri uutisissa oli juttua lahjuksen antamisesta ja ottamisesta. Silloin kun joku antaa rahaa tai jotain muuta siitä, että saa tilalle toivomansa vastapalveluksen hyötyäkseen siitä – vaikka virka-asemansa parantamisena, niin se on lahjuksen ottamista ja antamista. Silloin rakkaus ei ole siinä ensisijaisena motiivina.  

Mainos

Jeesuksen motiivina oli rakkaus, hän antoi henkensä meidän puolestamme, ei parantaakseen omaa asemaansa, vaan meidän asemaamme Isän Jumalan edessä. Kaikki on valmiiksi tehty, mutta asemamme parantaminen tai oikeastaan sen pysyvä muuttaminen, ei kuitenkaan ole automaatio, vaan niin kuin psalmin kirjoittaja, meidän tulee nostaa katseemme sinne, mistä apu tulee, ottaa apu vastaan ja uskoa todeksi Jeesuksen pelastustyö. Pelastus on armosta ja sen uskominen omalle kohdalle on vapaaehtoista, siksi aseman muuttaminen ei ole automaatio. Jeesuksen teko oli teko, johon ihminen ei luontaisesti pysty, mutta Jumalan yhteydessä ja hänen rakkautensa läsnäolossa meidänkin on mahdollista saada rakkautta, joka toimii oikeasta motiivista Jumalan valtakunnan ja toisten ihmisten hyväksi.  

Eräässä laulussa sanotaan: ”Mainen onni vaihtuvainen, on kuin varjot kuutamon. Herran armo toisenlainen, iankaikkinen se on.” Monet tekevät paljon työtä maisen onnen eteen, jopa niitä lahjuksia ottaen ja kuitenkin kaikki, mitä siitä saamme jää kerran tämän maan kamaralle. Mainen onni vaihtelee aina, mutta turvatessamme Jumalan armoon Jeesuksessa Kristuksessa, se ei vaihtele, vaan vie ihmisen iankaikkiseen iloon Jumalan valtakuntaan.  

Jaakko Keto 

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti

Ilmainen

isojako

digilehti

julkaistu