Jukkalan asemakaava-alueella huomioitava Savonjoen tulviminen

Jukkalan alueen uusi kaava on valtuuston hyväksyntää vaille valmis. Kuvituskuvaa Opintien sillalta.
Jukkalan alueen uusi kaava on valtuuston hyväksyntää vaille valmis. Kuvituskuvaa Opintien sillalta.

VIMPELIN kunnanhallitus päätti kokouksessaan 26. elokuuta esittää Jukkalan alueen asemakaavan muutosta valtuuston hyväksyttäväksi. Asemakaavan muutos on tullut vireille kunnan ja kuntalaisten aloitteesta. Kaavaluonnos oli nähtävillä touko-kesäkuussa. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus totesi lausunnossaan, että alueella voimassa olevassa yleiskaavassa alue on virkistys- ja pientaloaluetta. ”Uudet tontit sijoittuvat yleiskaavan virkistysalueelle, mutta toisaalta yleiskaavan mukaista pientaloaluetta esitetään puistoalueelle. Voimassa olevassa asemakaavassa alue on puisto- ja pientaloaluetta. Muutoksella puiston määrä vähenee ja alue jakaantuu kahteen osaan. Puistoalueen vähentyessä tulee kiinnittää huomiota sen laatuun.”

ELY-keskus muistutti, että alueella tulee huomioida mahdollinen Savonjoen tulviminen. 2009 annetussa lausunnossa alimmaksi rakentamiskorkeudeksi on suositeltu N60+71,45 m (N2000+71,85 m). Kaavoitettavien tonttien korkeustaso vaihtelee välillä N2000 +71,10 m … +71,60 m, joten rakennuspaikkoja on hieman korotettava ja maaperän vakavuus tulee tutkia ennen rakentamista.

VOIMASSA OLEVAAN kotouttamislakiin on tulossa kokonaisuudistus 1.1.2025 alkaen. Kunnissa on oltava maahanmuutosta ja kotouttamisesta vastaava henkilö. Vimpelissä maahanmuuttokoordinaattorin tehtävää on hoidettu 70 prosentin työajalla, minkä katsotaan jatkossakin olevan riittävä. Kunnanhallitus päätti jatkaa maahanmuuttokoordinaattorin määräaikaista tointa vuoden 2027 loppuun.

KUNNANHALLITUS nimesi edustajakseen Järvi-Pohjanmaan maaseututoimen maaseutuelinkeinojen yhteistyöryhmään Maarit Liikalan, Millespakka Osakeyhtiöön Mari Yliahtelan, JärviS-Energia Osakeyhtiöön Yrjö Koivukosken ja Kuntayhtymä Kympin varajäseneksi Sirpa Salomäen.

KESÄKUUSSA työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta Vimpelissä oli 6,1, kun se toukokuussa oli 6,4 prosenttia.

Luitko jo nämä?

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti

Lue uusin

Isojako digilehti

ilmaiseksi