Vieresniemen karavaanarialueen kesä on ollut vilkas – alueen kehittäminen jatkuu

Vieresniemen karavaanarialueen kesä on ollut vilkas. Arkistokuva vuodelta 2021, jolloin toimintaa käynnisteltiin.
Vieresniemen karavaanarialueen kesä on ollut vilkas. Arkistokuva vuodelta 2021, jolloin toimintaa käynnisteltiin.

VIMPELISSÄ sijaitseva, SF Caravan Vieresniemen ylläpitämä Vieresniemen alue on löytänyt paikkansa karavaanareiden pysähdyskohteena.

–Moni matkailija on pysähtynyt tässä matkallaan Lappiin, jopa Nordkappiin asti, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Erkki Ahonen.

Vimpelissä on yöpynyt kesän aikana kävijöitä muun muassa Hollannista, Saksasta ja Sveitsistä, kaukaisimmat Etelä-Koreasta saakka. Tarkkoja lukuja kävijämääristä ei ole vielä ynnätty, sillä kausi jatkuu syyskuun loppuun, mutta autojen ja vaunujen määrästä päätellen Ahonen arvioi kävijämäärän lisääntyneen viime kesään verrattuna 55 prosentilla.

Kävijöiltä on saatu hyvää palautetta.

–Meillä on käytössä kunnan kyselykaavake. Kaikki ovat tykänneet, että Vieresniemi on pieni, rauhallinen ja siisti paikka. Toiveiden perusteella on hankittu soutuvene ja suplauta. Myös pelikenttää esimerkiksi sulkapallolle ja mölkylle on toivottu ja sellainen onkin suunnitteilla.

Syksyn tai kevään aikana karavaanarialuetta on tarkoitus kasvattaa viidellä paikalla.

–Se on siinä kinthaalla ollut, että kaikki tulijat ovat mahtuneet. Ei ole tainnut käydä niin, etteivät kaikki olisi sopineet, kausipaikkalaiset ovat reissanneet sen verran, että on vapautunut paikkoja ja aina on löydetty joku paikka tulijoille.

Paikalliset palvelut ovat matkailijoille tärkeitä.

–Osa tullessaan kysyy heti, missä on lähin kauppa, menevät sitten Itäkylään tai Vimpelin keskustaan. Paljon tulijoilla on pyöriä mukana, ovat kysyneet suosituksia reiteistä ja kohteista. Osa kiertää jopa Lappajärven, osa tekee lyhyempää lenkkiä. Olisi hyvä, jos olisi reittikarttoja, joita voisi antaa kävijöille mukaan.

–On paljon toivottu marjastus-, sienestys- ja kalastustapahtumia, mutta niitä pitää kehitellä ajan ja ajatuksen kanssa. Vielä ne ovat jääneet alueen rakentamisen jalkoihin. Ihan perustoiminnalla mennään tämä kausi eteenpäin.

TÄMÄ kesä oli virallisesti toinen, kun SF Caravan VIeresniemi pyöritti karavaanarialuetta. Vieresniemeä on kehitetty voimakkaasti erilaisilla investoinneilla ja hankinnoilla sekä kunnan että yhdistyksen toimesta. Tänä kesänä alue on saanut uuden maalaiturin sekä harmaaveden ajokaivon, johon voi suoraan autosta tai vaunusta laskea vedet kunnan viemäriin.

–Uudet, loivemmat avantoportaat jo Tiklillä työn alla. Paikkoja on paranneltu kesän mittaan. Keväällä ostettiin uudet ruohonleikkurit, päältä ajettava ja lykättävä.

Saunavuorot jatkuvat syksyyn ja avantovuorot käynnistyvät talven tullen.

–Talvikäyttöä halutaan laajentaa kävijöiden toiveiden perusteella. On neuvotteluasteella, että saataisiin tänne neljä, viisi omatoimista talvipaikkaa karavaanareille, jolloin avantouintireissulla voisi myös yöpyä Vieresniemessä. Se riippuu siitä, että paikoille saadaan auraus – tie tänne aurataan joka tapauksessa.

Vieresniemessä voi kuka tahansa käydä retkellä ja nauttia rantamaisemista.

–Tämä on yleinen uimaranta, minne on vapaa pääsy kaikille, Ahonen muistuttaa.  

Kuvatunnelmia vuodelta 2021

Lue aiheesta lisää täältä

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti

Lue uusin

Isojako digilehti

ilmaiseksi