Purmojärven metsästysseuran kesäkokousta vietettiin elokuun alkupäivinä 

KESÄKOKOUS pidettiin 2. elokuuta kello 18 metsästysseuran majalla. Paikalla oli 20 seuran jäsentä. Puhetta kokouksessa johti seuran puheenjohtaja Matti Kärkkäinen. 

Syksyn metsästyksessä on voimassa seuraavat kiintiöt ja rajoitukset: metson metsästys sallitaan vain 28. syyskuuta – 6. lokakuuta välisenä aikana (jos riistakeskus myöntää alueelle oikeuden metsojahtiin). Kiintiö on yksi metso per jäsen. Teerelle asetettiin viiden kappaleen saaliskiintiö jäsentä kohti ja suositellaan, että ammutaan vain urosteertä. Peltopyyn metsästystä rajoitettiin myös asettamalla peltopyylle kolmen kappaleen kiintiö. Sepelkyyhkyn, metsäpyyn, kanadanhanhen, metsäjäniksen ja rusakon metsästykseen ei asetettu rajoituksia. Jäniskannat seuran alueella ovat hyvät ja ne kestävät hyvin voimakastakin verotusta. Fasaani rauhoitettiin. Metsäkauriille ei asetettu jäsenkohtaista kiintiötä, mutta metsästystä rajoitetaan siten, että seuran alueelta saa kaataa korkeintaan 35 kaurista, joista viisi kevätjahdissa (kaurispukkia). Vetäjäksi metsäkauriin yhteisjahteihin valittiin Tero Kärkkäinen. Kaadosta on heti sen tapahduttua ilmoitettava seuran sihteerille tai puheenjohtajalle, samoin on ilmoitettava, jos epäilee kauriin haavoittuneen jahdin aikana.  

VUOSIKORTTILAISTEN kiintiöt ja rajoitukset ovat muuten samat kuin varsinaisilla jäsenillä, mutta heille ei annettu oikeutta osallistua hirvijahtiin, eikä omatoimiseen valkohäntäpeura- ja kaurisjahtiin. Silloin kun järjestetään kauriin ja valkohäntäpeuran yhteisjahteja, voivat vuosikorttilaisetkin osallistua.  Metsästysseuralla on käytössä viisi valkohäntäpeuran kaatolupaa. Valkohäntäpeurat metsästetään yhteisjahdeissa. Jäsenistöä kehotetaan huomioimaan metsäkanalintujen ja hanhien valtakunnalliset metsästysajat ja niiden rajoitukset. 

Päivä- ja vieraskortteja myyvät Lasse Lauttamus ja Lasse Kari. Vieraskortin voi lunastaa myös maksamalla kortin verkkopankin kautta ja tulostamalla kuitin, jossa pitää näkyä kenen vieraana vieras on metsällä, ja päivä, jolloin on jahdissa. Päiväkortti sorsajahtiin maksaa 15 euroa päivä, elokuun loppuun kestävä kortti 30 euroa ja elokuun 20. päivästä marraskuun loppuun kestävä kortti 50 euroa. Vieraskortti, jota myydään jänis-, kettu-, sepelkyyhky- ja peltopyyjahtiin maksaa viisi euroa päivältä ja metsäkauriin yhteisjahtiin myytävä päiväkortti maksaa kymmenen euroa/päivä. Vieraan tuoja vastaa vieraansa tekemisistä jahdin aikana ja hänen on oltava ehdottomasti mukana jahdissa. Peltopyyjahdissa oleva vieras metsästää isäntänsä kiintiöön.  

Jäseniksi metsästysseuraan hyväksyttiin Aatu Lindholm, Eero Lindholm, Sebastian Sobrie ja Johanna Taivainen. 

Luhtalassa oleva rauhoitusalue on merkitty rauhoitusalue kylteillä, sillä alueella on kaikenlainen metsästys kielletty. Joulurauhan takia metsästys on kiellettyä 24.–25. joulukuuta. 

Kokouksen lopuksi puheenjohtaja muistutti hyvistä metsästystavoista ja huolehtimaan, että hylsyjä ja ammuttuja rauhoittamattomia vahinkolintuja ei jätetä pelloille, sillä ne voivat sieltä kulkeutua rehun mukana navetoihin.  

Päiviö Valkosalo 

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti

Lue uusin

Isojako digilehti

ilmaiseksi