Ylempi jatkosarja päättyi Vedon puhtaaseen voittoon  

SUNNUNTAINA 11. elokuuta pelatussa ottelussa Kiteetä vastaan oli Vedolla panoksena Superpesiksen runkosarjan kolmas sija. Ottelu ei ollut mikään selviö etukäteen. Kiteen Pallo-90 voitti Sotkamon, kun Juho Keinänen ja Jiri Pippola rokottivat Sotkamon ulkokenttää. Kiteen edellinenkin peli oli tiukkaa vääntöä, vaikka Veto voittikin 2–0 Kiteen. Sunnuntain ottelu päättyi Vedolle 2–0 (3–1, 13–0), kolmostilanteet 29–12. 

Ensimmäisen jakson voittojuoksusta vastasi Janne Mäkelä, toisen alussa iskivät J-P Vainionpää ja Elmeri Anttila. Kiteen ainoan juoksun ottelussa löi Samu-Kalle Varonen. 

”Game over”: Toisen jakson ensimmäisen tasoittava oli murskaava. Veto teki peräti yhdeksän juoksua ja toisen lopussa kolme: 1–0 Vainionpää, Mäkelän pajatson tyhjennys 5–0, Anttila 6–0, Matias Rinta-aho 1+1 ja Juho Heikkala 9–0. Mikko Vihriälä 10–0, Jere Saukko 11–0, Vainionpää 12–0 ja 13–0 Anttila. Aleksi Lassila toi neljä juoksua. 

Ottelun neljä parasta kärkilyöntiprosenttia Vedolla: Elmeri Anttila (100), Olli Heikkala (100), Mikko Vihriälä (80) ja Jere Saukko (80). 

Pelin ykköspalkittuna Elmeri Anttila (nousi ykköseksi kärkilyöntitilastossa (201), ennen Niko Korhosta (195) ja Aku Kettunen. Kakkospalkittuina Janne Mäkelä ja Otto Kauppinen. Ottelua oli seuraamassa vain 822 katsojaa. 

Sotkamon voitettua Mansen 1–0, Vedon sijoitus on neljäs ja Sotkamon kolmas. Veto kohtaa lauantaina 17. elokuuta Kempeleen Kirin.   

Lasse Pippola 

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti

Lue uusin

Isojako digilehti

ilmaiseksi