Vedolle tappio – Perttu Ruuska ratkaisi kotarissa

Pelin ykköspalkittu J-P Vainionpää. Arkistokuva.

Manse-Veto 1–0 (1–1, 2–2, 2-1k)

MANSEN ja Vedon peli oli tiukkaa ulkopeliä, kärkilyöntien onnistumisprosenteista päätellen. Kolmostilanteet menivät kotijoukkueelle 12–11. Molemmat jaksot päättyivät tasatilanteisiin 1–1 ja 2–2. Kotarin vei Manse 2–1. Voitollaan Manse varmisti ykkössijan. Muista sijoista käydään vielä tiukkaa kamppailua, etenkin kolmannesta sijasta Sotkamon ja Vimpelin väillä, kun Sotkamo jätettiin Kiteellä pisteittä.

Ensimmäisen jakson alussa Henri Puputti vei Mansen johtoon, tuojana Tino Heikkilä. Vedon tasoituksen teki toisen tasoittavalla kahden palon tilanteessa Janne Mäkelä, tuojana Veeti Kortehisto.

Toisen jakson Vedon molemmat juoksut löi J-P Vainionpää, tuojana molemmissa Aleksi Lassila. Mansen johtojuoksun löi Elmeri Lieto ja tasoituksen 2–2:een Puputti.

Kotarissa Vedon ainoa onnistuja oli Vedon Matias Rinta-aho ja tasoittavalla ensimmäisessä parissa Mansen Perttu Ruuska onnistui lyömään 1+1. Tuojana oli Tomi Lehtonen.

Ykköspalkittuina J-P Vainionpää ja Henri Puputti, kakkospalkitut Severi Lassila ja Simo Vainikainen.

Elmeri Anttilalla oli korkein kärkilyöntien onnistumisprosentti ja Elmeri Liedolla toiseksi korkein. Ottelun katsojamäärä oli 2 038.

Sarjatilanne ennen viimeistä kierrosta: Manse 61, KPL 57, SoJy 55, ViVe 54, Keki 48, JoMa 45 ja  KiPa 42. Kolmen pisteen voitolla Vedolla on saumat kolmossijaan. Sotkamo pelaa viimeisen ottelunsa kotona Mansea vastaan. Kouvola pelaa kotona Kempelettä vastaan.