Vaikeuksien kautta voittoon

Mari Rintalan livistys kakkoselta kolmoselle avasi Lavettarille mahdollisuuden voittoon. Kuva: Tero Siivola.
Mari Rintalan livistys kakkoselta kolmoselle avasi Lavettarille mahdollisuuden voittoon. Kuva: Tero Siivola.

LaVe–TyTe 2–1 (0–1, 2–0, 1–0k)

JUOKSUJEN teko pesäpallopeleissä on mahdotonta, jos etenijöitä ei saada juoksutettua pesien välillä. Lappajärven Veikkojen Ykköspesisjoukkue teki seuraennätyksen, kun ei saanut avausjaksolla kertaakaan kolmostilannetta. Vastustajana ollut Tyrnävän Tempaus oli sen verran parempi, että kolmannen vuoron tasoittavalla teki yhden juoksun, mikä riitti sarjapisteeseen. Pistemenetys vei teoriassa mahdollisuuden pohjoislohkon kakkossijaan ja kotietuun puolivälierissä.

Lavettaret ei käyttänyt kaikkia Tempauksen harhaheittoja ja pallon sirvahduksia hyväkseen, joilla olisi saanut ilmaisia vaihtoja. Yksi poikkeus kuitenkin oli. Mari Rintala hyödynsi sellaisen ja karkasi kakkoselta kolmoselle toisen jakson kolmannessa vuorossa. Näin oli saatu kolmostilanne, mistä kehittyi ajolähtö. Sanna Särkijärvi iski linjaan ja Mari toi avausjuoksun. Seuraavasta juoksusta vastasi Elisa Hyny, jonka isku riitti Anni Kankaalle. Vieraat eivät enää onnistuneet uhmaamaan Veikkoja.

Lavettaret aloitti jälleen kotiutuskilpailun. Kovaa iskevä Elisa Hyny nousi emäntien pelastajaksi. Hän iski keskisaumasta välilyönnin, millä Tiia Jokela kirmaisi voittojuoksun. Harvoin yksi juoksu riittää voittoon.  Kun ulkopeli on hyvää ja terävää tekemistä, niin se on mahdollista. Tyrnävä oli täysin polvillaan omassa sisävuorossaan ja lyötynä jo etukäteen.

Kummankin joukkueen lukkarit Veikkojen Aleksandra Latvala ja Tempauksen Petra Nurro esittivät pääosaa vaikeuttamalla vastustajan tilanteiden rakentelua. Kummankin joukkueen etukenttäpelaajat olivat terävinä unohtamatta muitakaan räpyläkäsiä. Ulkopelin pitävyydestä kertoo kolmostilanteet, 4–6 vieraille. Polttavin ulkopelaaja oli Latvala ja vakuuttavin sisäpelaaja Hyny, jotka molemmat palkittiin Veikoista.

Samaan aikaan käytiin Ylivieskassa toinen kärkipään ottelu, missä Pesäkuula voitti Oulun Lipon, mikä oli jo varmistanut piikkipaikan. Ottelujen tulokset merkitsevät sitä, että Veikot aloittaa pudotuspelit Haapajärvellä lauantaina. Sunnuntaina pelataan Veikkolassa toinen peli. Kahdella voitolla selviää välieriin, missä etelälohkosta tulee puolivälierässä voittanut joukkue. Peli alkaa kello 17. 

Reijo Kärnä

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti

Lue uusin

Isojako digilehti

ilmaiseksi