Alvariini Alajärveltä vaihtoi omistajaa 

Hermanni Kauranen Vaasasta on Hotelli-Ravintola Alvariinin uusi omistaja.
Hermanni Kauranen Vaasasta on Hotelli-Ravintola Alvariinin uusi omistaja.
Julkaistu:
Kategoria:
,

RAVINTOLA ALVARIINI Alajärveltä on vaihtanut omistajaa 4. heinäkuuta 2024. Uusi omistaja on Hermanni Kauranen Vaasasta. Yritys Kaurasen takana on Kaurasen Ruokapalvelut Oy, joka perustettiin vuonna 2007. Kaurasen Ruokapalvelut Oy osti koko osakekannan entiseltä omistajalta.  

Kysyttäessä uuden yrittäjän taustaa hän kertoi, että tarina on pitkä. 

–Olen ollut hotelli- ja ravintola-alalla 15-vuotiaasta saakka, jo 90-luvulla työskentelin vanhempien ravintolassa. Vuonna 2005 Vaasan uimahallissa oli remontti ja sen jälkeen kahvila-ravintolan yrittäjän paikka kilpailutettiin ja voitin kilpailutuksen. Siitä aloitettiin lounaspalvelut kyseisessä paikassa. Tuota työtä jatkettiin viisi vuotta, jonka jälkeen toimin ammatillisena opettajana Vaasassa catering-alan tutkinnoissa. Opetustyötä jatkui kymmenisen vuotta ja siitä siirryin Nordic Green Energyn palvelukseen, Kauranen kertaa työuraansa. 

–Jossakin vaiheessa veri alkoi taas vetää takaisin yrittäjyyteen. Alvariini tuli siinä kohden kuvioihin, tätä kauppaa pohjustettiin useampien kuukausien aikajänteellä, ehkä jopa puolisen vuotta. Nyt ollaan takaisin hotelli- ja ravintola-alan yrittäjyydessä. Alvariini on hyvin hoidettu yritys ja henkilökunta on osaavaa, Kauranen jatkaa. 

Kysymys uudelle yrittäjälle, miksi Vaasasta juuri tänne? 

–Vaasaan oman hotellin perustaminen ei ole realismia tällä hetkellä, täällä sen sijaan paikallisuus korostuu. Vahvuutena juuri tuo tunnettavuus sekä paikallisuus. Alvariini on paikkakunnan ainut hotelli-ravintola. Tällä yrityksellä on hyvä sijainti, ympärillä on suuria yrityksiä, jotka tarvitsevat hotelli- ja ravintola-alan palveluja. Paikkakunnalla ja lähistöllä on paljon tapahtumia. Väki täällä osallistuu tapahtumiin innokkaasti. Alvar Aalto tuo oman lisänsä kaikkeen. Nyt tuo UNESCON Geopark status on mielenkiintoinen myös ja kuinka se näkyy tulevaisuudessa toiminnassamme, Kauranen sanoi. 

Kuinka yritystoimintaa aiotaan kehittää ja mikä muuttuu?  

–Mitään suuria muutoksia ei ole luvassa, samalla osaavalla henkilökunnalla jatketaan. Henkilökuntaa tällä hetkellä noin kymmenkunta, lounastarjonta jatkuu ja keittiötä johtaa Pasi Kinnunen. Toiminnot ja sopimukset jatkuvat sellaisenaan. Suurin tiloihin vaikuttava muutos oli keilahallin myynti, mutta se tapahtui ennen omistajanvaihdosta. Keilahallin tilaan tulee monien mahdollisuuksien tila. Tarkoitus on rakentaa toiminnallinen monitoimitilatila noin lyhyesti sanottuna, Hermanni sanoi suunnitelmista.  

Entäpä tulevaisuus ja mahdollisuudet?  

–Ensi vuonna asioita tuumataan ja haistellaan, millaisia uusia tuulia puhaltelee. Paikallisia tarpeita kartoitetaan luonnollisesti ja yhteydenottoja odotetaan ja otetaan. Erilaisia tarpeita voidaan huomioida, kun monitoimitila on saatettu lopulliseen kuntoon. Majoittujien kohdalta Alvariinin huoneiden käyttöaste on hyvä, esimerkkinä voidaan mainita valtatien kunnostaminen ja tuulivoimarakentaminen, mitkä molemmat tuovat majoittujia huoneisiin. Sesonkivaihteluja ei suuresti ole ja käyttöaste on hyvin tasainen. Huoneita on kaikkiaan 21 kappaletta. Ravintolassa on asiakaspaikkoja toistasataa ja uudessa tilassa kapasiteettia on parisataa, riippuen tilan kalustamisesta ja tilaisuuden tyypistä. Kaikkiaan kiinteistön tiloihin asiakkaita mahtuu noin 350 henkilöä. Asiakasmäärä vuodessa karkeana arviona on noin 60 000–70 000. Tapahtumissa on aina ihmisiä ja palveluja käytetään silloin laajasti. Innostunein mielin lähdetään yrittämään ja kyntämään uuttaa sarkaa, tämä hotelli- ja ravintola-ala on lähellä sydäntäni, sanoo Kauranen haastattelun lopuksi. 

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti