Kesäleireillä riittää tekemistä loputtomiin

Nea Jyden oli Lappajärven leirillä rumpalina ja tykkäsi.
Nea Jyden oli Lappajärven leirillä rumpalina ja tykkäsi.

KESÄKUUN ensimmäisellä viikolla lapset ja nuoret leireilivät ympäri Järviseutua harrastamassa liikuntaa, tekemässä taidetta ja vaikkapa siivoamassa. Kansalaisopistot järjestävät toimintaa yhdessä kuntien ja yhdistysten kanssa ja liikuttavat isoa osanottajajoukkoa.

EVIJÄRVEN Väinöntalolla alkoi viikon mittainen Kesäduuni-leiri yhteistoiminnassa etsivän nuorisotyön, vapaa-aikatoiminnan ja koulun nuorisotyön toteuttamana.

–Valtava apu näistä nuorista, sanoo Väinötalon opas Niina Kujala.

Neljättä kertaa toteutettava leiri valmentaa työelämään. Viikolla on siivottu Väinöntaloa, pesty mattoja, maalattu laavu ja opeteltu raparperipiirakan tekoa.

Tavoitteena on sosiaalinen vahvistuminen, työelämätaitojen oppiminen ja mukana on koulutuksellista sisältöä.

Samanlainen leiri toteutetaan myöhemmin Lappajärvellä. Leireille osallistuu yhteensä kymmenkunta henkilöä.

Kortesjärven Taideleirillä lapsille järjestettiin monenlaista mukavaa toimintaa yhteistyössä Järvilakeuden kansalaisopiston, Kauhavan kaupungin ja 4H Härmänmaan toimesta.  Kuvassa lapset ovat ”välitunnilla”. Kuva: Sirpa Kiviaho.

LIIKUNTAPÄIVÄLEIRILÄISILLÄ riitti virtaa. Evijärven kunta ja Järvilakeuden kansalaisopisto kokeilivat tänä kesänä ensi kertaa liikuntapäiväleiriä.

Siellä harrastettiin tuttuja lajeja, joihin etsittiin uudenlaisia harjoitteita. Liikuntaleikkejä sählyä ja suunnistusta oli kokeiltu ja tulossa olivat jalkapallo, lento- ja lankapallo. Koko ajan kuunnellen osallistujien toiveita.

Vettä kengässä -leikki oli yhden osallistujan mielestä parasta. Evijärven ykkös-kolmosten lukuhetki kirjastossa oli äänekäs ja iloinen, lukijana Ronja Paalanen.
Vettä kengässä -leikki oli yhden osallistujan mielestä parasta. Evijärven ykkös-kolmosten lukuhetki kirjastossa oli äänekäs ja iloinen, lukijana Ronja Paalanen.

MYÖS pienille koululaisille oli oma leiri. Vanhempainyhdistys ja 4H-yhdistys vastasivat Evijärvellä 1.–3.-luokkalaisten viikon leiristä. Ruokailun jälkeen lapset olivat kerääntyneet kirjastoon lukuhetkeä varten. Tämä ryhmä oli tehnyt ulkona vesivärimaalauksia ja leikkinyt polttopalloa. Sisällä oli leikitty nimileikkiä ja iltapäivälle oli suunnitelmissa Maa-meri-laiva-leikki.

LAPPAJÄRVEN taideleirillä 30 henkilön osallistujajoukko jaettiin kolmeen ryhmään, jotka pääsivät viikon mittaan vuoron perään harrastamaan liikuntaa, musiikkia ja kuvataidetta. Perjantain aloitettiin elokuvan katsomisella ja ruokailun jälkeen mentiin omiin ryhmiin.

Aino Alppinen

Petja Viimaluodolla oli valmistumassa norsu Lappajärvellä.
Petja Viimaluodolla oli valmistumassa norsu Lappajärvellä.

Lue myös nämä

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti