Lakis Areenalla hienot äitienpäiväjuhlat 

Äitienpäiväjuhlassa oli runsaasti yleisöä.
Äitienpäiväjuhlassa oli runsaasti yleisöä.
Julkaistu:
Kategoria:
,

LAKANIEMI-POKELA-PYHÄLAHTI kyläseura elvytti vanhoja perinteitä järjestämällä Lakis Areenalla äitienpäiväjuhlan. Juhlan luonteeseen kuuluu, että sinne on vapaa pääsy ja kakkukahvitkin haluttiin tarjota veloituksetta, joten ennen juhlia järjestettiin kansalaiskeräys, jonka tuotoilla kaikki onnistui. Vimpelin kunta osallistui järjestelyihin lahjoittamalla kakut ja kyläseuran talkoolaiset hoitivat kahvitarjoilun. Ennen juhlaa oli mahdollista nauttia äitienpäivälounas ravintola Välilaskussa. 

Kyläseuran sihteeri Heikki Salmela avasi juhlan ja piti lyhyen puheenkin. Varsinaisen ohjelman aloitti Eveliina Lindberg säestäjänään Heidi Kuoppa-aho. Eveliina lauloi kaksi koskettavaa tilaisuuteen hyvin sopivaa ja itse sanoittamaansa laulua. Lea Vasalampi kertoi äitiydestä ja sen haasteista ja mahdollisuuksista lasten kasvatuksessa. Ohjelma jatkui musiikkiesityksellä, josta vastasivat Laura Harju ja Jenna Liikala. Heidän esittämänsä sävellys oli Myrskyluodon Maija ja se jos mikä sopi erinomaisesti juhlan teemaan. 

Seuraavana oli vuorossa Kangasalalta tullut nuorten yhtye nimeltään Filago, joka soitti kansanmusiikkia ja myös omia sävellyksiään. Yleisö sai kuulla muun muassa Konsta Jylhän sävellyksiä taidokkaasti ja reippaasti soitettuna. Virikkeen Konstaan nuoret olivat saaneet monilla käynneillään Kaustisen kansanmusiikkifestivaaleilla. Lopuksi Järviseudun Pelimannit esittivät niin ikään kansanmusiikkia laulaen ja soittaen. Ohjelman jälkeen maistuikin sitten kakkukahvit ja iloinen puheensorina täytti Areenan. Äidit saivat vielä ruusun pois lähtiessään. 

JUHLAVÄKEÄ oli toistasataa henkilöä ja kaikki tuntuivat olevan tyytyväisiä juhlan antiin, joten ensi vuonna ja seuraavinakin jatkettaneen juhlien järjestämistä. Jos kävijöitä riittää, tehdään siitä perinne. Ohjelman esittäjät olivat talkoohengessä mukana, joten suuret kiitokset heille erinomaisista ohjelmanumeroista. Kiitokset myös tapahtumaa rahallisesti tukeneille. Ilman heitä juhla ei olisi toteutunut. Kiitokset ansaitsevat myös kyläseuran ihmiset, jotka laittoivat paikat juhlakuntoon ja hoitivat kahvituksen. Ja kiitos Vimpelin kunnalle eli käytännössä Sam Leijonanmielelle, joka kustansi juhlakakut ja jotka Niemelän Jouni järjesti paikalle. 

Heikki Salmela 

Eveliina Lindberg lauloi Heidi Kuoppa-ahon säestyksellä.
Järviseudun Pelimannit esittivät kansanmusiikkia laulaen ja soittaen.
Nuorten yhtye Filago soitti upeasti.

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti