–Kahvileivän kulutuksessa oli viime vuonna selkeää nousua kotimaisten tuotteiden osalta. Kahvileivästä ja konditoriatuotteista reilu 6 kg oli kotimaista tuotantoa, loput 2 kiloa tuontituotteita, kertoo tilastoinnista vastaava projektikoordinaattori Terhi Virtanen Leipätiedotuksesta.
Leivän kulutus on säilynyt melko tasaisena koko 2010-luvun. Tilaston mukaan suomalaiset söivät ruokaleipää viime vuonna noin 41 kg/hlö, mikä tarkoittaa noin 4 viipaletta tuoreleipää tai 11 palaa kuivaleipää. Tästä määrästä noin 35 kg oli kotimaassa leivottua pehmeää leipää. –Tuonnin kasvusta huolimatta meillä syödään siis edelleen eniten kotimaista leipää. Suomessahan on maailman monipuolisin leipäkulttuuri, jonka ylläpitämisestä voimme kiittää lukuisia leipomoita ympäri maan, Virtanen hehkuttaa.