–Jos avustus myönnetään, palkataan henkilö keräämään eri arkistoissa olevat tiedot museoiden perustamisesta sekä eri vaiheista ja haastattelemaan näissä vaiheissa mukana olleita henkilöitä, kertoi hallinto- ja talousjohtaja Seija Kinnunen. –Tietoja on kunnan ja Vimpeli-seuran arkistoissa, ja varmasti myös muualta löytyy lehtileikkeitä, kuvia ja muuta tietoa. Vimpeli-seuran johtokunnan jäsen Aila Aho on kerännyt pitkältä ajalta leikekirjaa museoiden vaiheista
Pesäpallomuseon osalta hankkeen kustannuksiksi on arvioitu 25 000 ja Suksitehdasmuseon 18 000 euroa, joista noin 8 000 euroa jäisi kunnan maksettavaksi. – Vaikka avustukset haetaan molempien museoiden kohdalta erikseen, menevät projektit varmasti limittäin, koska samoja henkilöitä on ollut mukana molemmissa hankkeissa. Tämä on ensimmäinen vaihe. Museokirjan painattaminen vaatii kunnan päätöksen ja sen tekeminen on oma projekti, jolle haetaan rahaa sitten erikseen.
Museoviraston avustusten haku päättyi 18. lokakuuta ja päätökset on luvattu antaa 180 päivän kuluessa. Mikäli rahahanat eivät nyt aukea, yritetään rahoitusta hakea seuraavaksi muualta.
KINNUNEN myöntää olevansa idean takana. Hankkeesta on keskusteltu Vimpeli-seuran kanssa. –Nämä museot ovat merkityksellisiä kunnalle, mutta myös laajemmin: Pesäpallomuseo sai vuonna 2004 valtakunnallisen Pesäpallomuseon statuksen, ja 1930-luvulla rakennetussa Suksitehdasmuseossa tehtiin jopa 60 prosenttia Suomen armeijan sota-aikana käyttämistä suksista.
Kunnassa sijaitsevia yksityisiä museoita kirja ei käsittele.
–Yksityiset voivat hakea avustusta itse, reittejä sen saamiseen on useita.