Tuleville maatalousyrittäjille 30 osaamispisteen laajuinen koulutus tarjosi tietoa muun muassa maatilan toiminnan aloittamisesta ja kannattavasta toiminnasta, verotuksesta, kirjanpidosta, tukijärjestelmästä sekä kasvituotannosta. Koulutus täytti myös nuoren viljelijän aloitustuen ja peltotuen sekä investointituen edellyttämät koulutusvaatimukset.
Maatalousyrittäjävalmennuksen suorittivat Hakala Joonas, Alavus, Härkönen Juho-Veeti, Ylihärmä, Isotalo Jaakko, Alahärmä, Koskinen Mikko, Töysä, Luoma Onni, Alahärmä, Mustonen Jaakko, Vimpeli , Mäki Anssi, Vaasa, Mäki-Mantila Antti, Peräseinäjoki, Niemi Ville, Kuortane, Petäjäniemi Aapo, Kuortane, Peurala Antto, Alajärvi, Pohjoisaho Juha, Alajärvi, Rajalaakso Arttu, Alavus, Rantala Tero, Alahärmä, Riiho Katariina, Töysä, Sainio Jarkko, Alahärmä, Uusi-Tyrkkö Tiia, Virrat, Vesala Mari-Leena, Lappajärvi ja Viitala Kimmo, Alahärmä.
Järviseudun ammatti-instituutissa halutaan kannustaa nuoria jatkamaan kotitilaansa siitäkin huolimatta, että maataloudessa eletään tällä hetkellä melko haasteellista aikaa. Tuottajahinnat eivät ole juurikaan nousseet tuotantopanosten, kuten lannoitteiden ja energian hintojen noustessa. Myös vuoden 2023 alusta uudistetut maataloustuet tuovat omat haasteensa. Oppilaitoksessa on kuitenkin vahva usko siihen, maatalouden osaajia tarvitaan myös tulevaisuudessa. Myös kotimaisen ruoantuotannon arvostuksen uskotaan edelleen kasvavan. Seuraava Maatalousyrittäjävalmennus alkaakin jälleen syksyllä Järviseudun ammatti-instituutin Alajärven toimipisteessä. Jos maatilan sukupolven- tai omistajanvaihdos on tulossa lähiaikoina ajankohtaiseksi, ota yhteyttä ja kysy lisää oppilaitoksesta.
Aiheeseen liittyviä juttuja