Evijärvi

 1. Pesiskouluja alakoululaisille järjestetään Evijärven koulukeskuksen kentällä perjantaisin kello 17–18, Kuntalaiset kuntoon -hankkeen puitteissa.

 2. Eläinlääkäreiksi opiskelevat Hanna Männistö ja Reeta Vainio työskentelevät kesän ajan Järviseudun ja Kauhavan alueella eläinlääkäreinä.

 3. Kolmen Vyyhti -hankkeen puitteissa otettiin viime viikolla ensimmäiset vesinäytteet Kirsinpäkin valuma-alueelta.

 4. Entisaikoina limonadi oli tuoretavaraa, jota ei juuri valmistettu varastoon. Juomien paras sesonki oli juhannuksena, jolloin perheet kävivät ostamassa sitä kotiin.

 5. Evijärven uusi kunnanvaltuusto sai maanantai-iltana päätökseen loputkin henkilövalinnat, jotka se oli jättänyt pöydälle viikkoa aiemmin.

 6. VIIME marraskuussa Etelä-Pohjanmaalla alkoi kaksivuotinen Varavoimaa farmarille -hanke, jota vetää lappajärveläinen hankepäällikkö Marja Lamminen. –Autan vaikeuksissa ja kriisissä olevia maatalousyrittäjiä. Tilakäynneillä pyrin selvittämään, mikä on johtanut vaikeaan…

 7. Monikäyttöisiä sieniä on helppo hyödyntää ruoanlaitossa tuoreina, esikypsennettyinä, kuivattuina ja hienonnettuina, suolattuina tai säilöttyinä. Metsäsienet mielletään syksyn herkuiksi, mutta esimerkiksi korvasienen poimimisen voi aloittaa jo toukokuussa. Erittäin myrkyllinen…

 8. Saappaiden alta löytyy purtavaa

  Ulkona tarpoessaan tulee ajattelematta talloneeksi kymmenittäin syötäväksi kelpaavia kasveja. Suomessa luonnon antimien tunnistamisella ja hyödyntämisellä on pitkät perinteet, mutta viime vuosina levinneen hortoilun eli villiyrtti-innostuksen myötä ihmiset ovat tutustuneet pula-aikojen pakolliseen puuhaan uudelleen muutenkin kuin sienten ja marjojen osalta.

 9. Evijärven uusi kunnanvaltuusto lykkäsi suuren osan henkilövalinnoista, kun voimasuhteet muuttuivat.

 10. Sisustussuunnitelma esillä kirjastossa

  Evijärven kunnankirjastossa on parhaillaan esillä sisustussuunnitelma, johon voi käydä jättämässä omat kommenttinsa 16. kesäkuuta asti.