Keppariharrastuksen suosio jatkuu

Alajärvellä viime vuonna käynnistyneet kepparikerhot saivat valtavan suosion alakouluikäisten keskuudessa. Kesäkuussa 4h-yhdistys järjesti kepparileirin Lehtimäen Valkealammella. Leiri-idean keksi 13-vuotias Miia Koivulampi.

Koivulampi innostui keppareista 8-vuotiaana ja harrastaa niitä edelleen.

Vaikka keppihevoset ovat vanha keksintö, ja niillä on ratsastettu halki vuosikymmenten, ne ovat nousseet pinnalle muun muassa somen ja ulkomaalaisten mediayhtiöiden voimalla. Koivulammen mukaan keppihevosissa yhdistyy monta asiaa; käsityöt, liikunta ja kavereiden kanssa oleminen. Kankaasta valmistettava keppari on käsityönäyte; sen valmistamiseen menee aikaa jopa päivästä kolmeen päivään.

Harrastus vaatii mielikuvitusta, mutta siihen heittäytyminen palkitsee. Touhu on yhteisöllistä hauskanpitoa. Se ei myöskään ole vain lasten puuhaa, varsinkin pienemmissä piireissä niillä innostuvat ratsaille teini-ikäiset ja varttuneemmatkin aikuiset.

Jaa juttu: