Heli Sironen.

Evijärven soutujoukkueeseen uutta verta

Evijärven soutujoukkueessa vuoden ajan harjoitellut Heli Sironen, 18, on jo mahtunut pariin otteeseen mukaan menestyvään kisajoukkueeseen.

Evijärven Urheilijoiden soutujoukkueeseen on pyrkimässä uutta verta, sillä sen kanssa on vuoden ajan harjoitellut 18-vuotias Heli Sironen.

Toistaiseksi Sironen on jo päässyt kahdesti kilpailemaan Evijärven Urheilijoiden sekajoukkueessa. Heinäkuun alussa Sulkavan suursouduissa EU oli kirkkoveneissä sekajoukkueiden nopein ja sijoittui kokonaiskilpailun kahdeksanneksi. Toukokuussa joukkue voitti kauden avauskisassa Virtain soudussa kirkkovenekympin.

Kestävyyslajit mielletään usein vanhempien ihmisten jutuksi, mutta Sirosella on ikäisekseen runsaasti voima- ja kestävyysharjoittelutaustaa. Itsensä kehittäminen jatkuu myös tulevaisuudessa, sillä päämäärätietoista harjoittelua on soutuporukassa luvassa paljon.

–Motivaatioon auttaa se, että joukkue harjoittelee paljon yhdessä veneellä, pyörillä ja kuntosalilla. Yksin voisi antaa periksi kesken kaiken. Toisaalta harjoitukset ovat kilpailunomaisia, mikä motivoi minua kilpailuhenkisenä ihmisenä.

Mitään tiettyä tasoa tai yksittäistä kilpailua hän ei halua asettaa tavoitteekseen.

–En ole ajatellut niin pitkälle. Pyrin aina olemaan parempi, omaksi ilokseni.

Jaa juttu: