Mieskuoro esitti kaksi versiota Uittomieslaulusta.

Uittokämppä vihittiin käyttöön sunnuntaina

Evijärvi-seuran Jokisaareen talkootyönä pystyttämä, osin Aisaparin rahoittama uittomieskämppä vihittiin virallisesti käyttöön sunnuntaina.

Evijärvi-seuran Jokisaareen talkootyönä pystyttämä, osin Aisaparin rahoittama uittomieskämppä vihittiin virallisesti käyttöön sunnuntaina puhe- ja musiikkiohjelmaa sisältäneessä yleisötilaisuudessa.

Itsekin uittotöissä 50-luvulla ollut Suomen uittoperinneyhdistyksen puheenjohtaja Veijo Tidenberg puhui tilaisuudessa uiton merkityksestä suomalaisessa kulttuurissa ja taiteessa. Kuopiolainen Tidenberg kommentoi lyhyesti myös nimikiistaa.

–Olin suorastaan onnellinen, kun kuulin vonkamies-nimestä. Vonkamieshän on uitossa ollut yksi arvostetuimmista työvaiheista, hän kertoo.

Evijärvi-seura haluaa uittomieskämpällä omalta osaltaan kunnioittaa uittoperinnettä Ähtävänjoen ja valtakunnan uittomiesten vaativaa ja raskasta työtä. Uittomieskämppää on suunniteltu käytettäväksi kulttuurikohteena, tilaisuuksien järjestämispaikkana ja kappelina. Siinä on myös yöpymismahdollisuus. Kunnalta vuokrattua aluetta on tarkoitus tulevaisuudessa kehittää laajemmin uittomiesperinteestä kertovaksi kokonaisuudeksi.

Jaa juttu: